Instalacja wentylacji mechanicznej

Polaków rozmowy na każdy temat, także humor i ciekawostki. Nie wiesz gdzie zacząć? Zacznij swój wątek tutaj.

Wt 12 lis, 2024 07:53

Rozważam instalację wentylacji mechanicznej, ale martwię się, że może być za głośna i przeszkadzać w codziennym życiu. Jakie są Wasze doświadczenia z hałasem?

pep
Bywalec

Wt 12 lis, 2024 08:35

Cześć! Mam wentylację mechaniczną od roku i mogę powiedzieć, że przy odpowiednich ustawieniach i dobrej instalacji nie jest to uciążliwe. Głośność zależy od mocy, na jakiej pracuje centrala – u mnie przy normalnym trybie pracy jest praktycznie niesłyszalna, tylko w nocy, jak jest totalna cisza, czasem słychać lekki szum w kanałach. Kluczem jest wybór dobrego sprzętu i montaż z odpowiednimi tłumikami – wtedy hałas nie powinien być problemem. Miałem obawy na początku, ale teraz zupełnie mi to nie przeszkadza, nawet jak wentylacja działa całą dobę.

Ogolnie duze znaczenie tutaj ma to jaka firma Ci zamontuje taką wentylację https://hi-pol.pl/ Od siebei polecam kontakt z nimi.

Milosz
Rozkręca się