NAUKA DLA 7-LATKA W NEWCASTLE -- PROSZĘ O POMOC!!!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Cz 23 lut, 2006 17:45
Witam .Czy ktos jest zorientowany gdzie w Newcastle musze sie zgłosic z dzieckiem 7 -letnim aby zaczęło juz od wrzesnia naukę własnie w tutejszej szkole.Zaznaczam iz dziecko nie rozmawia po angielsku .Za dokładne info bardzo z góry dziękuję.ewentualne info na maila --robero666@wp.pl .Pozdrawiam
robero666
Początkujący na forum
Cz 23 lut, 2006 17:53
Prawie kazda szkola przyjmuje dzieci. Zapisy bodajze od maja |(ale radze sie dowiedziec)
Jest rowniez szkola katolicka, do ktorej chodzi bardzo duzo polskich dzieci. Jak chcesz dowiem sie dokladnie gdzie to jest. Chyba,ze ktos moze podac adres od razu
Angel
Jest rowniez szkola katolicka, do ktorej chodzi bardzo duzo polskich dzieci. Jak chcesz dowiem sie dokladnie gdzie to jest. Chyba,ze ktos moze podac adres od razu
Angel
Aniolek
Weteran
Cz 23 lut, 2006 18:24
Idz do Consulu i zloz aplikacje na adres szkoly do ktorej chcesz aby dziecko uczeszczalo.
A tu wpisujac post code znajdziesz szkole jaka Cie interesuje w Twoim rejonie:
www.direct.gov.uk
A tu wpisujac post code znajdziesz szkole jaka Cie interesuje w Twoim rejonie:
www.direct.gov.uk
enigma
Weteran
Cz 23 lut, 2006 19:04
Robaczku, szkół katolickich to masa jest, w samym Gosforth ze 3
Angel napisał(a):Prawie kazda szkola przyjmuje dzieci. Zapisy bodajze od maja |(ale radze sie dowiedziec)
Angel
Robaczku, szkół katolickich to masa jest, w samym Gosforth ze 3
Marta
Weteran
Cz 23 lut, 2006 22:00
Z doswiadczenia wiem, ze z katolickimi jest problem - jako tzw. "lepsze" sa oblegane i czesto listy oczekujacych sa duzo wczesniej zapelniane. Moj syn chodzi do normalnej, i jest b. OK. Na pomoc Councilu bardzo nie liczylbym... dostajesz spis, czsem tylko kopie i masz sobie dzwonic. Gdy juz znalazlem szkole na ktora sie zdeczydowalismy, po uprzednich odmowach w kilku katolickich, Council nie przyznal mi darmowego biletu szkolnego ( ktory generalnie jest dostepny), argumentujac, ze nie jest to "najblizsza mozliwa" szkola. Duza pomoc i zaangazowanie obserwuje w szkole - wszyscy sa bardzo pomocni i przyjazdni. Reasumujac - bez obaw i powodzenia.
tom
Rozkręca się
Pt 24 lut, 2006 12:23
Jedyna szkola katolicka dla dzielnicy Swalwell:
St Mary's Roman Catholic Primary School
ul.Duckpool Lane
Newcastle upon Tyne
NE16 4HB
tel.1091 4205828
A to adres normalnej szkoly do ktorej uczeszcza moje dziecko:
Swalwell Primary School
ul.South View Terrace
Nwecastle upon Tyne
NE16 3HZ
tel.0191 4334000
(polecam)
Ps.Podalam stronke z ta informacja powyzej czy tak trudno bylo sobie samemu to znalezc!Chyba wiesz jaki masz post code?
Nie zgadzam sie z TOMEM ze na pomoc Consulu nie mozna liczyc.
Poniewaz bylam tam i zlozylam na miejscu aplikacje do szkol od wrzesnia dla moich dzieci.(secondary i primary)
Mozna tam liczyc na pomoc w kazdej kwestii.
St Mary's Roman Catholic Primary School
ul.Duckpool Lane
Newcastle upon Tyne
NE16 4HB
tel.1091 4205828
A to adres normalnej szkoly do ktorej uczeszcza moje dziecko:
Swalwell Primary School
ul.South View Terrace
Nwecastle upon Tyne
NE16 3HZ
tel.0191 4334000
(polecam)
Ps.Podalam stronke z ta informacja powyzej czy tak trudno bylo sobie samemu to znalezc!Chyba wiesz jaki masz post code?
Nie zgadzam sie z TOMEM ze na pomoc Consulu nie mozna liczyc.
Poniewaz bylam tam i zlozylam na miejscu aplikacje do szkol od wrzesnia dla moich dzieci.(secondary i primary)
enigma
Weteran
So 25 lut, 2006 21:38
Hymm.... a mowisz o Councilu w Newcastle, czy Gateshead, bo to calkiem rozne instytucje...
Faktem jest tez , ze w NC, czesto obserwuje rozne, czesto diametralnie inne zalatwiamnie interesanta, w zaleznosci od urzednika na ktorego sie trafi.
Takie urzednicze widzi-misie: inaczej jest krotko przed lunchem, w pn. po poludniu i pon. rano...
Taki urok tego kraju - przyzwyczailem sie :wink:
No i oczywiscie.... aplikacje zawsze mozna zlozy, ale jak zostana rozpatrzone to sie jeszcze dowiemy. Jednym slowem- powodzenia.
enigma napisał(a):Nie zgadzam sie z TOMEM ze na pomoc Consulu
Hymm.... a mowisz o Councilu w Newcastle, czy Gateshead, bo to calkiem rozne instytucje...
Faktem jest tez , ze w NC, czesto obserwuje rozne, czesto diametralnie inne zalatwiamnie interesanta, w zaleznosci od urzednika na ktorego sie trafi.
Takie urzednicze widzi-misie: inaczej jest krotko przed lunchem, w pn. po poludniu i pon. rano...
Taki urok tego kraju - przyzwyczailem sie :wink:
No i oczywiscie.... aplikacje zawsze mozna zlozy, ale jak zostana rozpatrzone to sie jeszcze dowiemy. Jednym slowem- powodzenia.
tom
Rozkręca się
Pn 13 mar, 2006 21:29
witam ja odnosnie szkoły dla 7-latka.pisalismy na forum i pisłas że jest szkoła katolicka do której uczęszcza bardzo duzo polskich dzieci.gdzie takowa moge znaleść.obecie mieszkamy na SWALWELL ale za 3 miesiące będziemy mieszkac na RYTON.zalezy mi aby szkoła była jak najblizej domu .jezeli mozesz podac namiary na tę szkołę o której ty pisałas .pozdrawiam robert
robero666
Początkujący na forum
Pn 13 mar, 2006 22:00
Robert wszystko masz tu
www.direct.gov.uk
wystarczy wpisac post code lub miejsce gdzie bedziesz mieszkal i gotowe
I nigdzie nie pisalam Ci ze jest szkola katolicka gdzie chodzi duzo polskich dzieci.Moze mylisz mnie z kims innym
Spojrz na moje posty powyzej
www.direct.gov.uk
wystarczy wpisac post code lub miejsce gdzie bedziesz mieszkal i gotowe
I nigdzie nie pisalam Ci ze jest szkola katolicka gdzie chodzi duzo polskich dzieci.Moze mylisz mnie z kims innym
Spojrz na moje posty powyzej
enigma
Weteran
Wt 30 maja, 2006 11:15
siemka! mniemam z postów,ze jak przyjade z dziecmi do NCL ok pazdziernika i listopada ,to moge nie załatwic szkoły w tym roku szkolnym? czy nie jest tak,ze jest obowiazek szkolny i musza dziecko przyjąc?a moze bede czekac na przyjecie od 2 semestru? to nie takie proste..łoj..
dzieki za info
pzdr
dzieki za info
pzdr
Atom
Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2